fbpx
Сьогодні
19:57 26 Чер 2023

У ЗСУ повідомили про деталі звільнення Рівнополя на Донеччині

Українські воїни в Донецькій області повернули під контроль України село Рівнопіль. На момент звільнення населеного пункту там не було жодного цивільного, тому що він зруйнований майже вщент.

Про це розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в етері телемаратону.

"Іще велика проблема: з усіх боків цей населений пункт був оточений мінними полями дуже складного характеру. Інженерні війська пробили коридор і, власне, у такий спосіб відбулася деокупація. Наразі тривають стабілізаційні заходи", — розповів Шершень.

Зазначимо, що Рівнопіль розташований на стику Донецької та Запорізької областей.

Згідно з відкритими джерелами, за даними перепису 2001 року, у цьому селі жило приблизно сто людей.

Рівнопіль російські війська окупували в березні 2022 року. Наразі на лівій і правій стороні від села перебувають звільнені українськими військами населені пункти.

Довідка

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки, і на кожному з напрямків є просування від 1 до 2 км.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували близько 225 580 російських військових.

При цьому, окупанти стягують всі види військ в операційну зону Східного угруповання.

За минулий тиждень, 19-25 червня, українські військовослужбовці збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 кв. км.

Нещодавно стало відомо, що українські військові під Красногорівкою Донецької області заволоділи кількома позиціями, які були під окупацією з 2014 року. Сталося це близько тижня тому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: