fbpx
Сьогодні
Відео 21:36 26 Чер 2023

Президент відвідав українських захисників на Бердянському напрямку

Фото: скриншот відео

Президент Володимир Зеленський відвідав позиції військових Збройних сил України на Бердянському напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення голови держави в Facebook.

"Передові позиції українських військ на Бердянському напрямку. Дуже важливо сьогодні бути тут. Особливо приємно вітати 3-й батальйон Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Сухопутних військ Збройних сил України", – написав він

Зеленський подякував військовим за захист України.

"Дякую вам за те, що захищаєте Україну, боретеся за нашу незалежність і свободу – свободу для кожного і кожної з нас. Бережіть себе. Збережете своє життя – збережете Україну", – додав він.

Зокрема, глава держави надав звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" капітану Олегу Оливі, командиру аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ.

В Офісі президента зазначили, що разом із підлеглим особовим складом Олива знищив десятки одиниць російської техніки та понад сотню солдатів противника. Після поранень офіцер неодноразово відмовлявся від госпіталізації та залишався разом із побратимами на полі бою.

Водночас командувач ОСУВ "Хортиця", генерал-полковник Олександр Сирський доповів главі держави про детальну оперативну ситуацію на цьому напрямку та перспективи її розвитку.

Також президент зупинився на одній з АЗС Донеччини та випив кави з військовими, які були там у справах. Це вже стало традицією. Зеленський побажав бійцям здоров'я та бойової удачі.

Ситуація на Бердянському напрямку

Українські військові успішно просуваються на Бердянському напрямку. За даними заступника міністра оборони Ганни Маляр, за два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках вдалося звільнити вісім населених пунктів.

Успіх ЗСУ на цьому напрямку, за даними Генштабу, ознаменувався тим, що 20 червня ЗСУ закріплюються на зайнятих рубежах.

Щодо дій окупантів, то тиждень тому вони перекинули 20 військових гелікоптерів на аеродром у тимчасово окупованому Бердянську. Крім того, стало відомо, що загарбники перекидають незвичайний боєкомплект із Маріуполя та району на Бердянський напрямок, а також ремонтують гармати на одному із заводів Маріуполя.

Довідка

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки, і на кожному з напрямків є просування від 1 до 2 км.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували близько 225 580 російських військових.

При цьому, окупанти стягують всі види військ в операційну зону Східного угруповання.

За минулий тиждень, 19-25 червня, українські військовослужбовці збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 кв. км.

Нещодавно стало відомо, що українські військові під Красногорівкою Донецької області заволоділи кількома позиціями, які були під окупацією з 2014 року. Сталося це близько тижня тому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: