fbpx
Сьогодні
22:54 26 Чер 2023

Болгарія схвалила новий пакет військової допомоги Україні: що відомо

Рада міністрів Болгарії сьогодні, 26 червня, ухвалила новий пакет військової допомоги Україні.

Про це йдеться на сайті уряду країни, пише Рубрика.

"Затверджений перелік можна порівняти за обсягом із допомогою з першого пакета, наданого тимчасовим урядом рішенням від 22 грудня 2022 року", — йдеться у повідомленні.

Щоправда, тоді болгарські парламентарі вирішили не оприлюднювати переліку наданої військової допомоги, оскільки він містить інформацію про озброєння, наявне в Болгарії.

Виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що його країна не може постачати важке озброєння, тому Україні передавали стрілецьку зброю та боєприпаси.

У березні 2023 року загальноєвропейське видання Euractiv писало, що протягом двох останніх років Болгарія передала Україні зброї на мільярди доларів. Озброєння перевозили через інші країни, без підписання прямих угод.

А в січні німецьке видання Welt повідомляло, що Болгарія таємно постачала Україні пальне та боєприпаси в перші місяці вторгнення. Так, Болгарія забезпечила третину потреб української армії в перші пів року повномасштабного вторгнення росії. За їхньою інформацією, постачання забезпечували США та Велика Британія.

Нагадаємо, що на початку червня у Болгарії сформували новий уряд, який підтримує надання Україні військової допомоги.

Також Болгарія виявила бажання долучитися до ініціативи ЄС щодо надання Україні артснарядів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: