fbpx
Сьогодні
10:24 28 Бер 2023

Болгарія, ймовірно, через посередників зможе передати Україні найбільший запас старих боєприпасів

Фото: Ілюстративне / ukroboronprom

Старі боєприпаси болгарської армії на суму €175 млн можливо отримає Україна через посередників. Така кількість здатна змінити перебіг подій на фронті.

Про це заявив колишній міністр оборони Болгарії Бойко Ноєв, інформує Euractiv.

Як повідомляють у виданні, в міністерстві оборони Болгарії зазначили, що передадуть старі боєприпаси вартістю майже 175 мільйонів євро державному військовому заводу ВМЗ, а натомість отримають нові боєприпаси.

Болгарський ексміністр оборони вважає, що мета такого рішення полягає у тому, щоб найбільша кількість боєприпасів потрапила зі складів болгарської армії до України.

"Це найбільше переозброєння болгарських сухопутних військ в новітній історії. Це величезна кількість боєприпасів – сотні тисяч. Відбувається величезне зростання цін на боєприпаси, і ВМЗ буде продавати ці боєприпаси через посередників в Україну", підкреслив колишній міністр.

Ноєв також додав, що у болгарської армії є достатня кількість зброї радянського зразка, якої потребує Україна. Якщо її передадуть, то це зможе змінити перебіг подій на фронті.

"Це така кількість боєприпасів, яка може переломити хід війни на деяких напрямках на українському фронті", – додав він.

Раніше повідомляли, що до посилення підтримки України Європейським оборонним агентством, а саме проєктом зі спільного виробництва боєприпасів 155 калібру, доєдналися вже 20 країн.

Єврокомісар з внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон заявив, що країни ЄС вже накопичили боєприпаси на своїх складах, тож настав час віддати їх Україні.

Окрім того, польський виробник боєприпасів Dezamet повідомив, що значно збільшить потужності для виробництва боєприпасів, щоб забезпечити постачання в Україну.

Нагадаємо, 23 березня на саміті лідери Європейського Союзу привітали план надання Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців. ЄС погодив план закупівлі боєприпасів для України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: