fbpx
Сьогодні
18:38 26 Чер 2023

Рішення для перемоги: Польща надасть Україні тисячі автоматів і мільйони набоїв

English version here

Міністр внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуш Камінський. Фото: РАР

На фронті російсько-української війни з окупантами борються не лише ЗСУ, але і підрозділи, які підлягають МВС України – Нацгвардія, поліція та Прикордонна служба. Незабаром Польща передасть тисячі автоматів та мільйони набоїв бойовим формуванням МВС України.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, пише Рубрика.

У чому проблема?

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський наголосив, що збройні бунти в росії показують, що ця країна поступово деморалізується, відтак вона є великою загрозою не лише для України, яка безпосередньо бореться з російською агресією, але і для всього регіону та світу.

Яке рішення?

"На даний момент найважливішою є зброя. Незабаром ми розпочинаємо постачання зброї для Нацгвардії України, для штурмових бригад української поліції і Прикордонної служби. Це будуть тисячі автомати, мільйони набоїв, які дозволять ефективно боротися українським захисникам, захисникам Європи", – заявив Камінський.

Фото: Ігор Клименко/Телеграм

Як це працює?

За словами польського міністра, українські нацгвардійці і поліцейські, а також прикордонники створюють на фронті штурмові бригади.

"І саме цим формаціям ми дуже конкретно допомагатимемо",- підкреслив Камінський.

Він наголосив, що Польща також надаватиме значну допомогу пораненим українцям. За його словами, МВС Польщі володіє мережею спеціалізованих шпиталів. Камінський підкреслив, що цієї допомоги зараз найбільше потребують українці, які воюють за свободу, зокрема і Польщі.

"Ті, хто отримає поранення на фронті, можуть розраховувати на нашу допомогу",- наголосив він.

У цьому контексті міністр зазначив, що польська сторона підготувала санітарний потяг, який готовий забирати поранених українців зі Львова і перевозити їх до шпиталів МВС Польщі.

"Ми також підтримуватимемо медичним обладнанням українські шпиталі, які є у підпорядкуванні МВС України. Особлива допомога направлятиметься до шпиталів, розташованих поблизу фронту – у Харкові та Херсоні",- наголосив Камінський.

Польський міністр повідомив, що шість фур з гуманітарною допомогою вже зараз вирушає із Жешува для прифронтових шпиталів МВС України. Він додав, що йдеться, зокрема, і про польові шпиталі, які є в розпорядженні нацгвардійців, прикордонників і поліцейських.

Глава МВС України Ігор Клименко подякував Польщі за допомогу з перших днів війни. Він зазначив, що під час зустрічі із Камінським розповів про те, як використано польську допомогу, надану в останні тижні, зокрема у зв'язку з підривом росіянами Каховської ГЕС.

Клименко нагадав, що Польща передала Україні для ліквідації наслідків цієї катастрофи 10 великих цистерн для води, насосні помпи для відкачування води із затоплених територій. Він зазначив, що завдяки допомозі польських колег вдалося взяти під контроль ситуацію в цьому регіоні.

Клименко також підкреслив, що допомога, надана Польщею, вже сьогодні потрапить до регіонів, які найбільше її потребують.

Нагадаємо, що колишній заступник міністра національної оборони країни Вальдемар Скшипчак заявив, що військові західних країн не мають жодного сумніву в тому, що за знищенням Каховської греблі стоять саме росіяни.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: