fbpx
Сьогодні
22:00 24 Чер 2023

Рішення для відбудови: в Україні запрацював сайт для міжнародного фандрейзингу на відбудову шкіл

Фото: savED / фейсбук

На волонтерських засадах  фахівці IT-компанії EPAM створили для благодійного фонду savED сайт для міжнародного фандрейзингового збору коштів на відбудову шкіл в Україні. Сайт гарантує безпеку і мінімальний збір персональних даних.

Як пише Рубрика, про це повідомили у фонді.

У чому проблема?

За даними дослідження, проведеного командою savED разом з аналітичним центром Cedos за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", станом на початок 2023 року внаслідок війни в Україні було повністю зруйновано 440 закладів освіти, ще 2711 пошкоджено. Майже половина з них — школи.

Яке рішення?

Тому savED проводить кампанії зі збору коштів на відбудову шкільних приміщень, облаштування укриттів та створення освітніх центрів.

На вебсайті saved.foundation можна знайти програми, над реалізацією яких працює фонд, а також реалізовані проєкти.

Як воно працює?

"Команда EPAM інтегрувала цілу низку платіжних систем, щоб користувачі з усього світу могли допомогти українським дітям навчатися вже зараз, не чекаючи закінчення війни", — зазначено у повідомленні.

Значну увагу розробники приділили захисту персональних даних за правилами GDPR, що гарантує безпеку і мінімальний збір персональних даних: донація відбувається лише через ліцензійні сервіси, як от WayForPay, Fondy, Monobank тощо.

Також айтівці подбали про доступність сайту: передбачили вимоги для читання скринридерів, передачу кольорів для людей з обмеженнями зору та навігацію для людей з обмеженою моторикою.

Нагадаємо, уперше через United24 зібрали $1,2 млн на відновлення освітнього закладу на Київщині.

Також Рубрика повідомляла, що у Макарові на Київщині для учнів облаштували унікальний клас в укритті. Бомбосховище у навчальному закладі виконує одразу дві функції – безпеки і освіти.

А SQUAD і savED реконструювали клас інформатики в пошкодженій школі на Чернігівщині.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: