fbpx
Сьогодні
15:24 04 Чер 2023

Рішення для відбудови: уперше через United24 зібрали $1,2 млн на відновлення освітнього закладу на Київщині

English version here

Фото: Вечірній Київ

У Київській області на відновлення ліцею в селі Бузова через фандрейзингову платформу United24 зібрали $1 250 000.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише Рубрика.

У чому проблема?

Мирне село Бузова у Києво-Святошинському районі на Київщині вважалось курортним затишним "райським куточком". Проте з кінця лютого 2022 року по кінець березня російські війська його обстрілювали з ​​важкої артилерії.

Київщина, ліцей село Бузова

Фото: Вечірній Київ

Після того, як окупантів вигнали з Київщини, у Бузовій залишилися одні руїни. Знищені 60 будинків, закатовані та вбиті 12 селян. Історія Бузівської середньої школи вже стала відомою у світі — як приклад воєнних злочинів російських військ.

Київщина, ліцей село Бузова

Фото: Вечірній Київ

Яке рішення?

Зазначають, що тепер 452 дитини зможуть повернутися до навчання офлайн. Відомо, що це був перший збір платформи на відновлення навчального закладу.

Як це працює?

"Вже розпочали другий. 5 серпня Андрій Шевченко разом з Олександром Зінченком проведуть у Лондоні матч зірок світового футболу Game4Ukraine. Ціль – зібрати кошти на відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області", – написав Федоров.

Київщина, ліцей село Бузова

Фото: Вечірній Київ

Що відомо про UNITED24

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України. За рік роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 328 000 000 доларів.

Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд, актор Марк Гемілл, канадська акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, американський актор Лієв Шрайбер, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, філософ Френсіс Фукуяма, лауреати Нобелівської премії Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, акторка Іванна Сахно, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна та Олександр Усик.

Нагадаємо, американський актор і режисер Міша Коллінз став амбасадором United24 у напрямі "Гуманітарне розмінування".

До того ж голлівудський актор та амбасадор United24 Марк Гемілл, відомий за роллю Люка Скайвокера у "Зоряних війнах", зібрав понад $1,5 млн на дрони для ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: