fbpx
Сьогодні
14:17 31 Тра 2023

У Міносвіти пропонують у старших класах викладати один із предметів англійською: для чого це рішення

Білінгвальна освіта у старших класах українських шкіл: Міністерство освіти та науки пропонує запровадити елементи такого навчання, щоб один із профільних предметів викладався паралельно українською та англійською мовами.

Про це розповів генеральний директор ректорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько у коментарі Суспільному.

У чому проблема?

Як наголосив чиновник, не пізніше 27-го року, як записано в нашому законі про освіту, ми маємо перейти на справжню профільну освіту з двома типами ліцеїв: наукові й професійні.

Яке рішення?

Міністерство освіти та науки пропонує запровадити елементи білінгвальної освіти у старших класах українських шкіл.

Зміни стосуватимуться академічних наукових ліцеїв, після яких дитина буде спрямована на здобуття вищої освіти на університет.

Як це працює?

Єресько зазначив, що ініціатива спрямована не настільки на знання предмета, а на знання термінології та розширення словникового запасу.

"На кшталт, ви пішли в біологічний профіль, ви вивчаєте англійську мову, біологію, і плюс у вас там певна кількість годин в залежності від того, як заклад освіти створить свою освітню програму… у вас та ж сама біологія, тільки викладається англійською мовою, щоб просто розширити вашу термінологію", пояснив представник МОН.

Представник МОН зазначив, що така процедура стосуватиметься всіх профільних предметів. Однак функціонуватиме вона тоді, коли в Україні буде повністю запроваджена профільна освіта.

"Для наукових ліцеїв ми й пропонуємо такі елементи благальності", — додав Єресько.

Як писала Рубрика, 19 травня цього року Кабінет Міністрів затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий проінформував, що першим відмовився від ступеня кандидата наук.

Слідом за главою МОН від наукового ступеня відмовився Бабак.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: