fbpx
Сьогодні
15:48 20 Чер 2023

Київрада вшосте відхилила петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог

Уже шосту петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог, яка набрала необхідні підписи наприкінці травня, Київрада відхилила.

Як інформує Рубрика, про це йдеться у відповіді міського голови Віталія Кличка.

Рішення про зупинку транспорту ухвалювала Рада оборони Києва з огляду на безпекову ситуацію, його переглянуть лише у разі "суттєвої стабілізації" та якщо будуть відповідні рекомендації від ДСНС.

Водночас ще у травні стало відомо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

Аналіз та оцінку ситуації здійснюють "на постійній основі", додав Кличко.

Міський голова також заявив, що зупинки комунального транспорту під час тривог не несуть для пасажирів додаткових витрат, оскільки після завершення тривоги вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними.

Водночас у громадській ініціативі "Пасажири Києва" наголошують, що містяни, навпаки, переплачують за проїзд, пересідаючи під час повітряної тривоги з комунального транспорту на авто приватних перевізників.

Кількість підтриманих містянами петицій про скасування зупинки транспорту під час тривог є безпрецедентною для Києва: такої кількості звернень ще не було із жодного питання в місті, зазначали у громадській ініціативі "Пасажири Києва".

Останню петицію зареєстрували наприкінці березня, у травні вона зібрала підписи. Автор петиції зазначає, що міський голова не виносить вимогу киян на розгляд Ради оборони Києва, де він сам є головою.

За весну 2022 року ще п'ять петицій зібрали 6000 підписів – кількість, необхідну для того, щоби їх розглянула міська рада.

Довідка

Нагадаємо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог. Однак саме ці нібито обов'язкові рекомендації озвучують у Раді оборони Києва вже 9 місяців.

Згодом Рада оборони Києва проголосувала рішення, що з 22 травня в разі оголошення повітряної тривоги наземний громадський транспорт Києва має довезти пасажирів до найближчого укриття.

Крім того мер Києва Віталій Кличко повідомив, що собівартість проїзду у громадському транспорті Києва становить понад 20 гривень. До закінчення війни громадський транспорт залишиться у столиці дотаційним. В зв'язку з цим, підвищення ціни на проїзд не передбачається.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: