fbpx
Сьогодні
09:22 22 Кві 2023

Київська поліція під час повітряної тривоги має зупиняти маршрутки

Поліція Києва під час повітряної тривоги повинна зупиняти громадський транспорт, зокрема приватних перевізників.

Про це заявив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук на пресконференції в "Укрінформі".

"Приватні перевізники не виконують рішення Ради оборони міста. Про це ми говорили з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги повинні зупиняти, зокрема, приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення", — сказав Ткачук.

За його словами, у Києві 80% зупинок обладнані або розташовані біля підземних переходів, які можна використовувати для захисту.

Ткачук розповів, що Департамент транспорту КМДА вже отримав вказівку підготувати QR-коди на зупинках, щоб люди за допомогою телефонів могли знайти захисні споруди, розташовані поруч.

Довідка

Від 1 серпня в Києві запрацювали нові правила наземного громадського транспорту: під час повітряної тривоги він має зупинятися в безпечному місці, відповідно до правил дорожнього руху, а пасажири повинні залишити салон і пройти до найближчого укриття. Це рішення стосується і приватних перевізників.

У КМДА пояснили, що пасажири не сплачуватимуть за проїзд повторно після відбою повітряної тривоги. Контролерів про це попередять, вони отримають відповідні інструкції. Після відбою тривоги водій чекатиме пасажирів протягом 10 хвилин. Пасажири, які за цей час не встигнуть повернутися до транспортного засобу, зможуть скористатися наступним.

Метрополітен, як і раніше, під час повітряної тривоги не буде виконувати перевезення наземними ділянками та зупинятиме роботу станцій відкритого типу.

Також на сайті Київської міської ради набрала необхідну кількість голосів петиція із закликом скасувати рішення про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Столична влада пояснила, що не може підтримати цю пропозицію, оскільки під час воєнного стану таке рішення ухвалює Рада оборони міста.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: