fbpx
Сьогодні
21:18 19 Чер 2023

Підрив Каховської гідроелектростанції: кількість жертв знову зросла

Унаслідок підриву Каховської греблі, який вчинили російські загарбники – загинули 18 осіб. При цьому 31 людина досі числиться зниклою безвісти.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, інформує Рубрика з посиланням на його повідомлення у Telegram.

"Вода продовжує відступати. Але підтопленими досі залишаються 39 населених пунктів і 818 будинків. Наші рятувальники за добу відкачали майже 24 тисячі кубометрів води", – повідомив він.

Клименко повідомив, що з підтоплених населених пунктів евакуювали 3 773 людини та 284 тварин.

"На жаль, загинули 18 осіб. 14 – від утоплення, 4 – від вогнепальних поранень під час евакуації. Зниклих безвісти – 31 особа. Шукаємо кожного", – заявив глава МВС.

Водночас Клименко відзначив, що у Нововоронцовській громаді на Херсонщині частково відновлено централізоване водопостачання населенню.

"Процес іде. Безстрашні комунальники щодня працюють над тим, щоб повернути людям воду", – заявив міністр.

При цьому глава МВС зазначив, що там, де досі відсутнє водопостачання – а це понад 167 тисяч абонентів лише на Дніпропетровщині, – організовано підвезення питної та технічної води. За його даними, загалом жителям Дніпропетровщини підвезено понад 11 тисяч тонн води.

Як повідомлялося, станом на 17 червня було відомо про загибель 16 людей внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС: 14 на Херсонщині та двох – на Миколаївщині.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: