fbpx
Сьогодні
09:29 19 Чер 2023

росіяни відхилили запит ООН на доступ до затопленої Херсонщини

English version here

Photo: Rubryka

Координатор гуманітарних питань в Україні щодо гуманітарного доступу до окупованих росією територій Деніз Браун заявила в понеділок, що країна-агресор відхилила запит на доступ ООН до затопленої внаслідок підриву Каховської ГЕС частини Херсонщини.

Про це повідомляється на сайті служби гуманітарної інформації ReliefWeb.

"Уряд російської федерації наразі відхилив наш запит на доступ до територій, які знаходяться під її тимчасовим військовим контролем. Ми закликаємо російську владу діяти відповідно до своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом", – йдеться у пресрелізі.

Браун також зазначила, що ООН продовжить "робити все можливе" для допомоги всім постраждалим, у тому числі тим, хто потерпає від наслідків підриву дамби на Херсонщині.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: