fbpx
Сьогодні
10:53 18 Чер 2023

У Повітряних Силах прокоментували заяви путіна про знищення вже п'яти установок Patriot

Російський диктатор країни-агресорки володимир путін майже щодня "знищує" дивізіони Patriot, які передали Україні країни-партнери для захисту неба від ракет, у тому числі балістичних.

Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Полковник наголосив, що заява путіна про знищення 5 установок Patriot вказує на те, що диктатор не знає, з чого дивізіон складається.

До речі про знищення протиракетних систем говорить і речник Міністерства оборони РФ Ігор Конашенков.

"Ми говоримо про два дивізіони, які командувач Повітряних сил показав, селфі зробив — ось, вони є. Дивізіон складається з командного центру, радіолокаційної станції, радару, який забезпечує інформацією про повітряні цілі, і до 8 пускових установок може бути в Patriot… Можливо, вони самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається. Він їх "нищить" щодня, як і Конашенков", підкреслив Ігнат.

До того ж, речник Повітряних сил запевнив, що ЗРК Patriot продовжує свою роботу, тобто захищати небо над столицею.

"Хочу запевнити, що Patriot працює — вчора самі бачили. 16 число минулого місяця – 6 "Кинджалів" і 16 число вчора — теж 6 "Кинджалів". Результат є, будемо очікувати більше таких систем", – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російського лідера зловили на брехні про знищення Patriot в Україні.

Виступаючи на ПМЕФ, путін сказав, що російські війська можуть знищити будь-яку будівлю в Києві, бо вже знищили пʼять комплексів Patriot.

"Якщо ми під Києвом знищили пʼять комплексів Patriot – що нам вартує знищити будь-яку будівлю в центрі Києва? Нема таких обмежень. Ми не робимо це з низки міркувань", наголосив очільник кремля.

Нагадаємо, як ми писали, Німеччина пообіцяла якнайшвидше надати Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot.

Окрім того, раніше повідомляли, що полковник Сергій Яременко, який очолює 96-ту зенітну ракетну бригаду повітряного командування "Центр", розповів, як військовим вдалося збити з Patriot аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал".

Сергій Яременко наголосив, що 16 травня з усіх напрямків на комплекс Patriot летіло аж 16 балістичних ракет. Проте військові не розгубилися та почали збивати цілі.

"Після доповіді "Повітряний простір – чистий, усі цілі знищені" емоцій ніхто не стримував… Уже пізніше ми дізналися, що серед цих цілей було 6 "Кинджалів". Думаю, такі ж емоції, як у нас, були і в країн-партнерів. Кращої реклами для виробників не вигадаєш, їхній комплекс реалізував себе повною мірою, довів, що здатний знищувати цілі, які росіяни позиціонували неможливими для збиття", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: