fbpx
Сьогодні
16:24 15 Чер 2023

Ракети Х-35У важче виявляти: Ігнат прокоментував ймовірність переміщення дивізіону ЗРК до Брянщини рф

Фото: росзмі

Російські модернізовані ракети Х-35У до дивізіону берегового ракетного комплексу "Бал", який можуть перемістити до Брянської області рф, менші у порівняні з іншими крилатими ракетами, тому їх важче виявляти, а ще вони мають збільшену дальність ураження.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната на брифінгу.

Полковник зазначив, що росіяни можуть переміщувати у Брянську область один дивізіон ЗРК "Бал". Як відомо, це наземний комплекс, який призначений для того, щоб вражати надводні цілі як кораблі.

З цього ЗРК запускають модернізовані ракети Х-35У, що мають збільшений радіус. Росіяни повідомляють, що вони можуть досягати 500 км. Проте Ігнат вважає, що це можу бути завищений показник.

"Точно ми знати не можемо, яка дальність ураження. Ну там 260 км, мабуть, є. Цього достатньо, щоб досягати певних об'єктів, по яких вони хочуть влучити з Брянської області. Ракета з цього комплексу має бойову частину до 150 кг. Якщо порівнювати з Х-101 чи "Калібр", то там 400-450 кілограмів", наголосив речник.

Ігнат також додав, що сама ракета є меншою, а тому й більш небезпечною, бо її важче виявляти. Її площа розсіювання менша. До того ж ракета призначена летіти над водою, а таким чином вона притискається нижче до землі.

Окрім того, також ракети Х-35У використовуються із повітряного базування – літаків і гелікоптерів.

Речник командування Повітряних сил нагадав, що агресори вже використовували такі ракети для атак по Одеській та Миколаївській областях.

Він запевнив, що було зафіксовано кілька таких пусків. Українські військові навіть збивали ракети Х-35У на цих напрямках.

"Власне цей дивізіон, які вони перетягнули, говорить про те, що у противника є дефіцит ракетного озброєння: крилатих ракет і балістичних. Саме тому такі речі як протикорабельні комплекси з'являються на півночі, де немає моря, але є Дніпро. Тому потрібно розуміти, що в будь-якому разі є небезпека і до неї треба бути готовими", підкреслив полковник.

Що відомо про можливість української ППО збивати в українському небі ракети Х-35У

Як зауважив Ігнат, швидкість ракети дозволяє збивати її нашими засобами.

При цьому він додав, що не було підтверджених фактів збиття таких ракет зенітними засобами.

"Але її (ракети – ред.) крейсерська швидкість така, як і у крилатої ракети. Думаю, що нашим військовим керівництвом будуть вжиті заходи для протидії і цим загрозам", резюмував речник командування Повітряних сил.

Що відомо про зенітно-ракетний комплекс "Бал"

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти перемістили дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал" в Брянську область. Це підвищує загрозу завдання ударів ракетами типу Х-35.

Дальність стрільби дозволяє вражати об'єкти у Житомирській, Київській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Зазначимо, що "Бал" – російський береговий мобільний ракетний комплекс. Дальність ураження складає 120 км з ракетою Х-35 і 260 км з ракетою Х-35У.

Довідка

У ніч на 15 червня, Сили протиповітряної оборони України під час повітряної атаки ворога в період з 00.20 по 04.30 год знищили 20 із 20 "Шахедів", 1 із 4 крилатих ракет та розвідувальний безпілотник "Орлан-10".

Нагадаємо, у ніч на 14 червня російська армія атакувала військові та інфраструктурні об'єкти України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе. Сили повітряної оборони знищили над Україною три крилаті ракети "Калібр" та дев'ять дронів "Shahed".

Вчора ворог також завдав удару 4 крилатими ракетами "Калібр" по Одесі, внаслідок падіння уламків повітряних цілей троє людей загинули, ще понад 10 – отримали поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: