fbpx
Сьогодні
20:24 12 Чер 2023

Виробник Patriot має намір передати Україні ще 5 комплексів, - WSJ

English version here

Фото: defence-ua.com

Компанія Raytheon Technologies, яка виготовляє зенітно-ракетні комплекси MIM-104 Patirot, хоче збільшити загальні обсяги виробництва й передати Україні ще 5 батарей.

Як повідомляє The Wall Street Journal, про це заявив виконавчий директор компанії Грег Гайєз, пише Рубрика.

За його словами, компанія планує збільшити виробництво до 12 систем на рік.

Крім того, як зазначив Гейс, Raytheon Technologies планує поставити Україні ще п'ять систем до кінця наступного року.

"Ми були дуже здивовані його ефективністю", – сказав Гейс про Patriot.

За даними видання Україна вдосконалила програмне забезпечення Patriot, щоб він міг відстежувати та знищувати російські гіперзвукові ракети. При цьому українські військові мають на озброєнні як ракети PAC2, так і сучасніші PAC3, здатні знищувати високошвидкісні цілі.

У квітні перші системи ППО Patriot прибули до України.

Вже у травні українським військовим вперше вдалося збити російську аеробалістичну ракету "Кинджал" за допомогу комплексу Patriot.

Нагадаємо, в останньому пакеті військової допомоги від США містилися додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot.

Довідка

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

Раніше повідомлялось, що в результаті російського ракетного обстрілу Києва та його околиць 16 травня ймовірно була пошкоджена пускова установка Patriot.

В свою чергу, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що знищити систему ППО Patriot ракетою "Кинджал" неможливо, оскільки її компоненти не стоять у одному місці.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: