fbpx
Сьогодні
15:18 18 Чер 2023

Пєсков заявив про успішну "демілітаризацію" України: Кулеба відреагував на так зване виконання задач "СВО"

English version here

Навіть поразку у війні проти України кремль та сам російський диктатор країни-агресорки володимир путін продасть російському народу як перемогу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook глави міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Як повідомляють росзмі, прессекретар президента росії Дмитро Пєсков заявив, що росія нібито виконала завдання так званої "спецоперації", а саме "демілітаризувала" Україну.

"Україна була сильно мілітаризована на момент початку "СВО". І, як учора сказав (російський диктатор Володимир) Путін, одним із завдань була "демілітаризація" України. Фактично це завдання багато в чому виконане", наголосив він.

Намагаючись пояснити свою заяву, речник кремля сказав, що Україна все менше використовує свою зброю і більше покладається на озброєння, яке їй надають країни Заходу.

Своєю чергою, очільник українського МЗС прокоментував заяви речника російського диктатора про "демілітаризацію" України. Міністр припустив, що кремль незабаром може заявити про виконання інших "завдань", які поставив путін.

"У наступних серіях: фактично, усі задачі СВО виконано.

  • Україна як член ЄС і НАТО не зможе напасти на Росію,
  • Крим більше не є тягарем для російського бюджету,
  • нацисти залишилися лише в Росії,
  • втрати російських солдатів та техніки в Україні, про які ми нікому не розкажемо, допомогли нам виправити помилки й зробити Росію сильнішою. Росія сильна як ніколи", – написав Кулеба.

Міністр вважає, що путін зможе видати росіянам і втрату Криму, і поразку у війні за перемогу. Кулеба вчергове закликав партнерів посилювати підтримку України.

Фейкові успіхи росії під час вторгнення в Україну

Росіяни регулярно вкидають в інформаційний простір фейки про свої успіхи в ході повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що у травні російські пропагандисти почали активно розповсюджувати інформацію про знищення ЗРК Patriot в Україні. Про це писало і російське Міністерство оборони.

Це сталося після чергової спроби ракетного удару по Києву, тоді ворог застосовував для атаки гіперзвукові ракети "Кинжал".

Окрім того, напередодні путін повідомив, що окупантам нібито вдалося знищити п'ять ЗРК Patriot під Києвом.

Також раніше видання Financial Times повідомило, що росія нібито накопичує літаки поблизу кордону з Україною. Пізніше у ВПС ЗСУ зазначили, що росіяни не можуть стягнути свою авіацію до кордонів з Україною, оскільки для цього потрібні аеродроми та інша інфраструктура.

Окрім того, у червні російська пропаганда запустила через змі дезінформацію про нібито влучання ракети в будівлю Головного управління розвідки України, де важке поранення отримав глава ГУР Кирило Буданов.

Також протягом травня низка пропагандистських російських ЗМІ повідомили про начебто загибель (інші – про важке поранення) Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Проте ці повідомлення не підтвердилися.

Залужний записав відео, щоб особисто розвіяти фейки роспропаганди про своє поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: