fbpx
Сьогодні
09:52 18 Чер 2023

Пляжі непридатні: в Одесі через суттєве погіршення стану води заборонили купатися в морі

У зв'язку з суттєвим погіршенням стану води у Чорному морі та лимані, пляжі Одеси визнані непридатними, купатися заборонили.

Про це пише Рубрика, посилаючись на міськраду Одеси.

Як повідомляють, мова йде про стан води у відкритих водоймах (море, лиман).

У мерії наголосили, що купання несе небезпеку для здоров'я населення міста.

У міськраді прийняли рішення про заборону купання людей на пляжах міста Одеси.

Це рішення ухвалили на позачерговому засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 17 червня.

Як писала Рубрика, в Одеській області українські прикордонники фіксують наслідки російського екоциду, який стався через підрив армією рф Каховської гідроелектростанції.

За їхніми словами море "перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин".

Нагадаємо, що ЕкоРубрика оприлюднила відео як виглядає узбережжя Одещини зараз. На берег викидає побутові прилади, дивани, газові балони.

Окрім того, ми писали, що пляма мастила, яке продовжує витікати з машинної зали Каховської гідроелектростанції, рухається у напрямку Чорного моря.

До того ж, підрив російськими загарбниками Каховської греблі спричинив затоплення не лише населених пунктів, але й заправок з паливом, складів та нафтопереробного заводу.

Хімікати з великою імовірністю також забруднять русло Дніпра, Чорне море на прибережні райони. Більшість живих організмів також, ймовірно, загине.

Репортер "Рубрики" побував також на Херсонщині й поспілкувався з місцевими. Ми писали про Садове — село в Херсонській області, що лежить на березі Дніпра. Після підриву росіянами Каховської ГЕС воно очікувано опинилося майже цілком під водою. Читайте більше у репортажі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: