fbpx
Сьогодні
21:36 15 Чер 2023

Президент: Якщо контрнаступ України буде успішним, то росія програє війну

Фото: Ілюстративне / Офіс Президента

Якщо Кремль програє битву, яку росія веде відчайдушно перед обличчям контрнаступу України, то зрештою програє і війну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю "NBC News".

"Наш героїчний народ, наші війська на передовій стикаються з дуже жорстким опором. Тому що для Росії програти цю кампанію Україні – я б сказав, фактично означає програти війну", наголосив Глава держави.

Під час інтерв'ю Зеленський сказав, що новини з фронту "загалом позитивні, але вони дуже складні".

Як зазначили у "NBC News", видання записувало інтерв'ю з президентом через кілька днів після початку довгоочікуваного контрнаступу, спрямованого на витіснення сил рф з окупованої території України.

Контрнаступ може виявитися вирішальним не лише для сподівань Зеленського повернути захоплені землі, але й для збереження підтримки союзників. Оскільки вона може бути ослаблена через складнощі на полі бою та внутрішню політику, зазначає видання.

Нагадаємо, що Президент Зеленський 15 червня звернувся до Швейцарії з проханням організувати Глобальний саміт миру який буде присвячений обговоренню української формули миру щодо закінчення війни. Президент вважає що це є особливою компетенцією Швейцарії.

Зеленський також подякував швейцарському народу за солідарність з Україною. Окрім того, він наголосив на важливості реекспорту зброї в Україну для закінчення війни, неодноразово повторюючи, що його країна не є джерелом цього конфлікту та насильства і що загроза виходить "ззовні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: