fbpx
Сьогодні
12:28 15 Чер 2023

Генеральний директор МАГАТЕ прибув на ЗАЕС

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на Запорізьку атомну електростанцію. Це його третій візит на ЗАЕС із вересня 2022 року.

Про це повідомляє "Енергоатом" у Telegram, пише Рубрика.

"Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі розпочав візит на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС", – йдеться в повідомлені.

Напередодні гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомляв, що експертам організації потрібен доступ до місця поблизу ЗАЕС, щоб з'ясувати причину значної розбіжності між різними вимірами висоти водосховища, яке постачає воду для охолодження шести реакторів станції та сховища відпрацьованого палива.

13 червня Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що стурбований тим, що бойові дії відбуваються поблизу Запорізької атомної станції.

Нагадаємо, у середу вранці стало відомо, що Рафаель Гроссі не прибув на Запорізьку АЕС, як планував напередодні.

При цьому, джерела в українському уряді заявили, що Гроссі чекає нагоди, щоб мати можливість безпечно пересуватися.

Своєю чергою представники російського "Росатому" заявили, що візит Гроссі відкладено лише на добу, і він начебто прибуде на станцію 15 червня.

Згодом у Міненерго заявили, що питання з відкладеним візитом на ЗАЕС гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі має вирішитися найближчим часом, а оцінку з безпекою такої поїздки мають дати військові.

Довідка

Російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Раніше в "Енергоатомі" повідомляли, що рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС є стабільним, і попри підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається контрольованою.

До цього президент "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін пояснював, що "холодний зупин" — це коли блоки не працюють взагалі, тому що знаходяться у "холодному стані".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: