fbpx
Сьогодні
20:27 13 Чер 2023

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Київ, де зустрівся із Зеленським 

Фото: Твіттер/Рафаель Гроссі

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав у вівторок Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським перед поїздкою на окуповану росією Запорізьку АЕС, поблизу якої минулого тижня була зруйнована Каховська ГЕС.

Про це пише Reuters.

МАГАТЕ заявило в неділю, що йому потрібен доступ до майданчика поблизу станції для перевірки рівня води після того, як водосховище втратило значну частину води через руйнування Каховської греблі нижче за течією.

Виступаючи перед журналістами в Києві, Гросі сказав, що безпосередньої небезпеки немає, але що це "серйозна ситуація".

"Це крок у неправильному напрямку. Це ще один крок до послаблення системи безпеки, яка є на будь-якій атомній електростанції", – додав він.

Гроссі сказав, що його візит на об'єкт у вівторок ввечері дасть більш точну оцінку ризику.

Гроссі також сказав, що він "дуже стурбований" тим, що атомна станція може потрапити під контрнаступ України з метою звільнення окупованої рф території.

Він додав, що немає жодних ознак того, що російські війська перемістили важку військову техніку на майданчик, але його візит має на меті з'ясувати це.

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: