fbpx
Сьогодні
08:58 14 Чер 2023

Сили повітряної оборони знищили над Україною три крилаті ракети "Калібр" та дев’ять дронів "Shahed"

Фото: Getty Image

У ніч на 14 червня російська армія атакувала військові та інфраструктурні об'єкти України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляють військові, з акваторії Чорного моря противник завдав удару чотирма крилатими ракетами "Калібр" у напрямку Одещини.

У Повітряних Силах зазначили, що три ракети вдалось збити, одна – влучила в цивільний об'єкт.

Окрім того, зі східного узбережжя Азовського моря противник атакував 10-ма іранськими ударними дронами "Shahed-136/131" на південно-східному напрямку.

Дев'ять баражуючих боєприпасів захисники збили, додали військові.

До того ж, з Ростовської області рф окупанти завдали удару шістьма крилатими ракетами повітряного базування Х-22 із чотирьох дальніх бомбардувальників Ту-22М по Донеччині. Наслідки на цей час уточнюють.

"Тож загалом силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони України, під час цієї нічної атаки знищено 12 повітряних цілей:

  • три крилаті ракети "Калібр",
  • дев'ять іранських ударних дронів "Shahed-136/131", резюмували у ПС ЗСУ.

Як писала Рубрика, у ніч на 14 червня, російська армія завдала удару 4 крилатими ракетами "Калібр" по Одесі, внаслідок падіння уламків повітряних цілей троє людей загинули, ще понад 10 – отримали поранення.

Нагадаємо, що у Кривому Розі російські загарбники поцілили у 5-поверховий будинок, внаслідок чого сталося його руйнування та сильна пожежа.

Окупанти запустили по місту шість ракет. Окрім житлового будинку, загарбники поцілили також по приватному підприємству.

Окрім того, через ворожий обстріл у Кривому Розі також було пошкоджено будівлю ТЕЦ та знеструмлено три шахти, в яких були заблоковані люди. Шахтарів вже врятували.

Як зазначили повітряники, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 10 крилатих ракет та один ударний дрон.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: