fbpx
Сьогодні
Фото 08:00 14 Чер 2023

Армія рф атакувала Одесу ракетами "Калібр": троє загиблих, є поранені, під завалами можуть бути люди

English version here

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

У ніч на 14 червня, російська армія завдала удару 4 крилатими ракетами "Калібр" по Одесі, внаслідок падіння уламків повітряних цілей троє людей загинули, ще понад 10 – отримали поранення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на  ОК "Південь", ГУ ДСНС в Одеській області.

Як повідомили, українські сили протиповітряної оборони у результаті повітряного бою знищили дві крилаті ракети. Внаслідок атаки зафіксовано загоряння в районі одного з бізнес-центрів та потрапляння до складського приміщення торгової мережі.

Одеса, обстріл

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Пізніше стало відомо, що на об'єктах влучення працюють слідчі групи. У зв'язку з цим у місті перекрито частину руху транспорту проспектом Шевченка – від проспекту Гагаріна до вулиці Пирогівської.

Одеса, обстріл

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

"За уточненими даними ворог спрямував  на Одесу 4 "Калібри" з корабля в Чорному морі.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та крамниці в середмісті. Попередньо, 6 особи отримали поранення", зазначили в ОК "Південь".

Влучання ворожої ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж спричинило руйнування в 1000 кв. м та пожежу на площі 400 кв. м.

Як повідомили в оперативному командуванні, на жаль, 3 співробітників складу загинули, ще 7 осіб – отримали поранення.

Одеса, обстріл

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Також в ОК "Південь" додали, що триває розбір завалів, під якими можуть бути люди.

Одеса, обстріл

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Нагадаємо, що спікер ОК "Південь" Владислав Назаров попереджав, що попри штормову погоду, ворог вивів на бойове чергування в Чорному морі 2 надводні ракетоносії, до яких згодом доєднався ще один, підводний.

За інформацією оперативного командування "Південь", сумарний залп "Калібрів" збільшено до 20. Рівень ракетної загрози залишається надзвичайно високим.

"На прикладі трагедії у Кривому Розі очевидно, що ворог здатний підступно атакувати абсолютно мирні цивільні об'єкти", наголосили у повідомленні.

Людей закликають не ігнорувати попередження про повітряну тривогу та переходити в укриття.

Довідка

Нагадаємо, що у Кривому Розі російські загарбники поцілили у 5-поверховий будинок, внаслідок чого сталося його руйнування та сильна пожежа.

Як зазначили повітряники, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 10 крилатих ракет та один ударний дрон.

Внаслідок атаки, 11 людей загинули, з-поміж них і 17-річний хлопець. Кроме того, пострадали 36 человек, из которых 12 – в больнице. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: