fbpx
Сьогодні
09:27 13 Чер 2023

Загалом по Україні окупанти запустили 14 ракет та 4 "Шахеди": протиповітряна оборона знищила 12 ворожих цілей

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

У ніч на 13 червня, російсько-окупаційні війська здійснили запуск 14 ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та до чотирьох БпЛА "Shahed-136/131": українські захисники знищили 10 крилатих ракет та один ударний дрон.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних Сил ЗС України.

Як повідомили військові, 13 червня, вночі, відбулася чергова нічна атака та черговий тероризм держави-окупанта проти мирного населення України.

"Ворог завдав удару із стратегічної авіації – восьми бомбардувальників Ту-95мс з району Каспію, а також кількома ударними дронами з південного напрямку.

Усього випущено 14 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та до чотирьох БпЛА "Shahed-136/131"", повідомили у Повітряних Силах.

ПС ЗСУ

Фото: ПС ЗСУ

Як зазначили повітряники, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 10 крилатих ракет та один ударний дрон.

У ПС ЗСУ додали, що під ранок російські загарбники здійснили повторну атаку з Каспійського моря трьома Ту-95мс.

"За попередніми даними цього разу до України долетіла лише одна крилата ракета, яку знищено українською ППО!", резюмували військові.

Довідка

Уночі, 13 червня, росіяни знову здійснили обстріл українських міст. Моніторингові групи повідомляли про запуск БПЛА типу Shahed та ракет з акваторії Каспійського моря.

Як писала Рубрика, під час цією атаки у Кривому Розі російські загарбники поцілили у 5-поверховий будинок, внаслідок чого сталося його руйнування та сильна пожежа: відомо про 25 постраждалих цивільних, а також є 3 загиблих. Окрім того, під завалами можуть бути люди.

Також лунали вибухи у Києві. Російські ракети були збиті й у повітряному просторі біля столиці. Як поінформував керівник Київської МВА Сергій Попко, наші захисники збили усі ворожі цілі на підступах до столиці.

Окрім того, під час нічної атаки 13 червня російські війська обстріляли дронами-камікадзе цивільну інфраструктуру в Харкові.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: