fbpx
Сьогодні
Фото 22:00 12 Чер 2023

Заарештовані у рідні Медведчука авто ДБР передало ЗСУ: рішення для перемоги

Фото: ДБР

На потреби одній із бригад ЗСУ правоохоронці Державного бюро розслідувань передали 17 автомобілів, які вилучили у родичів колишніх нардепів від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Про це повідомляє офіційна пресслужба Державного бюро розслідувань, пише Рубрика.

У чому проблема?

У відомстві зазначають, що раніше ці транспортні засоби належали до одного з підприємств родичів Віктора Медведчука та Тараса Козака, причетних до фінансування збройної агресії РФ проти України. Також, Медведчук та Козак є суб'єктами відкритого кримінального провадження з незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівській області.

Пресслужба відомства передає, що за клопотанням ДБР у квітні 2022 року на зазначені автомобілі було накладено арешт у рамках розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони чи використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

Яке рішення?

Співробітники відомства досягли того, щоб вилучене майно стало корисним для допомоги українським військовим у боротьбі зі збройною агресією росії.

Фото: ДБР

Як це працює?

Зокрема, бійцям ЗСУ передали:

  • автокран,
  • 12 вантажівок,
  • фургон,
  • мікроавтобус,
  • два позашляховики.

Загальна вартість транспортних засобів склала близько 1,1 млн доларів.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Нагадаємо, суд повернув держави земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га вартістю понад 204 млн грн, які незаконно перебували у власності дружини лідера забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Також на Одещині арештували активи дружини Медведчука: припортова інфраструктура на 740 млн гривень.

Наприкінці травня стало відомо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України використовує у своїх цілях гелікоптер Bell 427, який раніше належав колишньому українському депутату Віктору Медведчуку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: