fbpx
Сьогодні
16:25 07 Кві 2023

Підозру в держзраді СБУ оголосила "політологу" Медведчука: він переховується у Криму

Прокремлівському "політологу" Олександру Лазарєву, який допомагає агресору у війні проти України, заочно повідомили про підозру в державній зраді та приниженні національної честі і гідності.

Про це повідомляє СБУ та Київська міська прокуратура.

"Фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, Мураєва та Шарія.

Сам Лазарєв безпосередньо займався "розкруткою" медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі.Для цього був частим "гостем" в ефірах підсанкційних каналів "Наш", "Zik", "NewsOne", "112" і "russia today".

У своїх коментарях він неодноразово виправдовував агресивну політику Москви і називав бойові дії на сході України "громадянською війною"", – зазначають в СБУ.

За даними СБУ, після 24 лютого 2022 року Лазарєв приховано виїхав за кордон.

Згодом він прибув на територію окупованого Криму та приєднався до найближчого оточення Аксьонова, якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові, зазначають в СБУ.

Своїми діями політолог, уродженець Хмельницької області, завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та інформаційній безпеці України, надавши допомогу представникам РФ в проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері, наголошують у прокуратурі.

Йому повідомлено про підозру в державній зраді та приниженні національної честі й гідності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: