fbpx
Сьогодні
16:08 23 Лют 2023

Суд арештував майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн: акції, авто, будинки

Фото: Служба безпеки України

Суд арештував активи та майно дружини зрадника Віктора Медведчука на суму понад 5,6 млрд гривень. Екстелеведучу Оксану Марченко підозрюють у фінансуванні окупантів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Загальна вартість арештованих активів становить більше ніж 5,6 млрд грн.

Рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п'ять офшорних компаній.

Також суд арештував 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки у Києві та Криму і 10 автомобілів. Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших компаніях. Серед них "Терра-Інвест", "Укркапітал" і "Спорт-Тур". Ці фірми дружина Медведчука використовувала для фінансування окупантів.

Марченко переводила мільйонні суми на рахунки Росгвардії та російського МВС в окупованому Криму, а також сплачувала "податки".

СБУ викрила схеми Оксани Марченко, за допомогою яких вона фінансувала окупаційні війська. 7 лютого дружині Медведчука оголосили підозру за ч. 3 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: