fbpx
Сьогодні
15:25 11 Чер 2023

Ситуація в окупованих Олешках: місто закрите, без води, газопостачання та світла

English version here

Один із районів у Херсоні — всюди вода

Місто Олешки Херсонської області, яке затопила висока вода через підрив Каховської греблі, закрили російські загарбники: вони дозволяють евакуйовуватися лише жителям з російським паспортом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в ефірі телемарафону.

"Ситуація в Олешківській громаді, як і в цілому на лівому березі, дуже критична. Окупанти оголошували про якусь евакуацію, але далі слів діла не пішло. Ніякої евакуації не було. Зараз у громаді немає зв'язку, світла і газопостачання. Населення гостро потребує питної води й харчових продуктів", повідомляє очільник області.

Прокудін зазначає, що загарбники повністю закрили Олешки та ввели так званий "карантин". Жителів міста не випускають, а на виїздах встановлені російські блокпости.

Голова ОВА підкреслив, що російські агресори евакуйовують лише людей, які мають російський паспорт. Потім вивозять українців, за його словами, у Воронеж рф.

"Щодо жертв – підтверджено 8 людей, які загинули внаслідок підтоплення. Це перевірена інформація олешківськими лікарями. Так, є випадки знаходження трупів людей в громаді. Ті цифри, які називають (у мережі, – ред.), це не підтверджена інформація", підкреслив очільник ОВА.

Прокудін додав, що українським силам вдалося евакуювати близько 100 осіб з окупованого лівого берега Херсонської області. Але агресори заважають рятувальній операції, обстрілюючи населення.

Що відомо про ситуацію на лівому березі Херсонщини

Як відомо, через підрив російськими військовими Каховської греблі частина лівого берега Херсонської області була затоплена, зокрема місто Олешки. Станом на 11 червня там затоплено 14 населених пунктів.

Ситуація на окупованому лівобережжі критична, оскільки росіяни не проводять масову евакуацію населення. Окрім того, ще й обстрілюють населені пункти.

У мережі заявляли про численні жертви через затоплення. На цей час цю інформацію не підтверджує українська влада, бо доступу до окупованої території немає.

Нагадаємо, що в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: