fbpx
Сьогодні
19:55 11 Чер 2023

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС отримають компенсації, - прем'єр-міністр України

English version here

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України

На доручення президента Володимира Зеленського буде напрацьовано механізм компенсацій для людей, які постраждали від підриву російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції.

Про це йшлося на селекторній нараді за участі урядовців, начальників ОВА та голів громад щодо ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС, повідомляє Рубрика із посиланням на Телеграм-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За його словами, учасники наради обговорили нагальні питання, зокрема, продовження евакуаційних робіт, організацію підвозу технічної та питної води в громади, забезпечення моніторингу якості води та її очищення для убезпечення від епідемій. Під час наради визначили першочергові завдання.

"Перше, маємо оперативно створити реєстр постраждалих громад, аби розуміти потреби кожного та мати основну для виділення коштів та компенсацій.

Друге, на доручення Президента України Володимира Зеленського швидко напрацьовуємо механізм компенсацій для людей, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС. Маємо забезпечити як допомогу при відбудові житла, так і фінансову допомогу тим, хто втратив засоби для існування", – написав Шмигаль.

Також для забезпечення водопостачання аналізують потреби кожної громади у воді для напрацювання швидких технічних рішень.

"У короткостроковому пріоритеті — артезіанські свердловини, але в максимально короткі терміни маємо розпочати будівництво нових водогонів та насосних станцій", – зауважив глава уряду.

Прем'єр-міністр дав відповідні доручення керівникам ОВА та профільним міністрам.

"Очікую вже наступного тижня подання на розгляд Уряду відповідних проєктів рішень", – сказав Шмигаль.

Як повідомляла Рубрика, через підрив Каховської ГЕС виникли проблеми з водою на півдні України. Агентство відновлення планує збудувати 3 ланки водогону довжиною 87 км, який буде здатний пропускати близько 300 тис. кубометрів води на добу з можливістю збільшення обсягу водопостачання до міст та сіл.

Кабінет Міністрів виділив 1,5 млрд грн на будівництво двох нових магістральних водогонів та 846 млн грн – на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: