fbpx
Сьогодні
Фото 19:22 11 Чер 2023

Ворожі війська обстріляли човен із людьми, які евакуювалися з лівого берега Херсонщини: постраждали тринадцять людей

English version here

російські окупанти обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з захопленого лівого берега Херсонської області. В результаті обстрілу постраждали 13 людей.

Як пише Рубрика, про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак і голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в Telegram.

Через обстріл човна, яким евакуювалися люди з лівого берега, постраждали тринадцять людей. Троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців.

"Армія РФ атакувала човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині.

Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей отримали поранення.

Вони дісталися до Херсона та були шпиталізовані до медзакладу. Лікарі борються за життя поранених", – йшлося в повідомленні Єрмака.

"Росіяни – боягузливі терористи", – наголосив Єрмак.

Згодом зявилась уточнена інформація від голови Херсонської обласної державної адміністрації Олександра Прокудіна, він повідомив:

"Троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців. 74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти".

Що відомо про ситуацію на лівому березі Херсонщини

Як відомо, через підрив російськими військовими Каховської греблі частина лівого берега Херсонської області була затоплена, зокрема місто Олешки. Станом на 11 червня там затоплено 14 населених пунктів.

Ситуація на окупованому лівобережжі критична, оскільки росіяни не проводять масову евакуацію населення. Окрім того, ще й обстрілюють населені пункти.

У мережі заявляли про численні жертви через затоплення. На цей час цю інформацію не підтверджує українська влада, бо доступу до окупованої території немає.

Нагадаємо, що в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: