fbpx
Сьогодні
Відео 10:52 09 Чер 2023

Перехоплення СБУ: Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян

English version here

Каховська ГЕС руйнаціяp

російські загарбники хотіли шантажувати українців підривом дамби і влаштували техногенну катастрофу на півдні України.

Про це загарбники розповідають один одному у телефонній розмові, яку вдалося перехопити Службі безпеки України, передає Телеграм-канал СБУ.

"Там не они (українська сторона, – прим.) долбанули. Там наша диверсионная группа. Они хотели типа этой дамбой пугать. Пошло не по плану, а больше, чем они планировали", – розповідає російський військовий.

Описує він і наслідки цієї катастрофи, які намагаються приховати у рф: підвищення рівня води, затоплення територій та руйнування.

Як повідомлялось, СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом воєнного злочину рф.

"Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов'язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів", – наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) і ст. 441 (екоцид).

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Нагадаємо, що через затоплення загинуло вже три людини у тимчасово окупованих Олешках.

Окрім того, на Миколаївщині через затоплення після підриву Каховської гідроелектростанції також загинула людина.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Тим часом у Миколаєві та області рівень води перевищив історичний максимум. Зокрема, через катастрофу Кінбурнську косу відрізало від материка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: