fbpx
Сьогодні
18:57 08 Чер 2023

Розслідування підриву ГЕС: Кулеба не підтримує пропозицію Туреччини щодо створення міжнародної комісії

Міністерство закордонних справ України негативно відреагувало на пропозицію Туреччини створити міжнародну комісію для розслідування підриву Каховської гідроелектростанції.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  в ефірі телемарафону.

"У нас уже був цей досвід. Це все гра в піддавки з росіянами. Коли в Оленівці вбили наших військовополонених і ми сказали ООН: надішліть місію свою, розслідуйте.

Ви думаєте, вони туди доїхали? Я вам більше скажу: ця місія була тихо закрита ООН, яка називається "без шуму і пилу", зазначив очільник міністерства.

Водночас Кулеба запропонував міжнародним інституціям приїхати до Києва і розслідувати постійні атаки на українську столицю.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Станом на сьогоднішній ранок, 8 червня, під водою знаходиться 600 квадратних кілометрів Херсонської області. Евакуація людей із зони катастрофи продовжується.

Так, з небезпечних територій евакуйовано вже 1999 людей, найбільше евакуювали з мікрорайону "Корабел" (м. Херсон).

При цьому лівий берег Дніпра, який поки що перебуває під ворожою окупацією, постраждав найбільше. Однак росіяни не допомагають мешканцям у затоплених районах, а навпаки забороняють евакуюватися.

Що відомо про пропозицію Туреччини

Як писала Рубрика, під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що для детального розслідування вибуху на Каховській ГЕС може бути створена комісія за участю експертів з України та росії, а також ООН і міжнародного співтовариства, включаючи Туреччину.

Пізніше Ердоган провів переговори з російським диктатором володимиром путіним.Вони також обговорили ситуацію навколо Каховської гідроелектростанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: