fbpx
Сьогодні
15:59 07 Чер 2023

Розслідування підриву Каховської ГЕС: Ердоган у розмові з Зеленським запропонував створити комісію

English version here

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Лідери також обговорили розслідування підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Hürriyet.

Як зазначають, під час зустрічі президент Ердоган заявив, що для детального розслідування вибуху на Каховській ГЕС може бути створена комісія за участю експертів обох сторін. А також потрібно залучити ООН та міжнародне співтовариство, включаючи Туреччину.

Ердоган заявив, що Туреччина готова зробити все можливе в цьому відношенні. Турецький лідер висловив сподівання, що в цьому питанні можна дотримуватися методу переговорів, як у "зерновій ініціативі".

Зазначимо, що у рамках "зернової угоди" Україна не веде прямих переговорів з Росією. Наша країна обговорює питання з Туреччиною та ООН, а ті, своєю чергою, ведуть окремі переговори з РФ.

Окрім того, Ердоган заявив, що його країна буде рішуче продовжуватимуть свої зусилля для встановлення справедливого миру.

Прагнення Туреччини посприяти мирним перемовинам України та росії

Нагадаємо, наприкінці травня ЗМІ повідомляли, що Зеленський та російський диктатор володимир путін можуть приїхати до Туреччини після інавгурації Ердогана, яка пройшла 3-4 червня.

Зазначалося, що першим Анкару відвідає путін. Це буде його перший візит до Туреччини з 2020 року. У Кремлі також підтвердили, що диктатор та Ердоган домовилися про зустріч.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС російськими військами

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Учора, 6 червня, стало відомо, що вже підтоплено 24 населених пункти, до того ж вода буде прибувати ще протягом доби.

Від високої води у Херсоні мешканці продовжують рятуватися та вивозити свій крам, а жителі прибережних громад полишають свої вже затоплені будинки.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: