fbpx
Сьогодні
18:17 02 Чер 2023

З окупованої Запорізької області рф готує масове вивезення дітей, - ОВА

English version here

Фото ілюстративне

російські окупанти готують масове вивезення дітей з тимчасово захопленої Запорізької області до Криму або росії на "оздоровлення".

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Вона ("евакуація" – ред) потрохи продовжується. Знаю, що приблизно 2-3 шкільні автобуси з людьми час від часу рухаються.

Орієнтовно 2-3 тижні тому росіяни вирішили організувати виїзд дітей нібито на "оздоровлення" до окупованого Криму або до росії. Ми маємо дуже приблизні оцінки: за нашими підрахунками, біля 10 тисяч дітей можуть вивезти в такий спосіб", – розповів Юрій Малашко.

При цьому, за його словами, в окупованій частині Запорізької області проживає щонайменше 600-700 тисяч людей.

"Зараз, за нашими підрахунками, на території області, що контролюється Україною, знаходиться 600-700 тисяч людей. Десь стільки ж чи, можливо, трохи більше – і на окупованій частині. На початок війни у нас загальна кількість населення складала приблизно 1 мільйон 200 тисяч", – додав очільник Запорізької ОВА.

Довідка

З 1 червня в семи населених пунктах Донецької області оголосили примусову евакуацію дітей. Мають на меті вивезти в супроводі одного з батьків або ж законного представника понад 230 дітей.

Примусова евакуація дітей буде проведена: в місті Залізне, селищах Нью-Йорк і Північне, селах Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, Подільське.

За даними міністерства, евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені: безкоштовним прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою,психологічною підтримкою.

Що відомо про примусову евакуацію в зонах бойових дій

Як повідомляли, з початку квітня цього року в Україні вирішили примусово евакуйовувати дітей із 21 населеного пункту Донецької області, де безпекова ситуація залишається критичною.

У Донецькій області працює 5 евакуаційних екіпажів поліції "Білі янголи", які забезпечують безпечне вивезення дітей на броньованих автомобілях.

Однак попри намагання влади зберегти життя дітей та вивезти їх в безпечні регіони України, деякі батьки все ж відмовляються виїжджати з області та навіть переховують дітей.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: