fbpx
Сьогодні
11:45 24 Тра 2023

В Авдіївці досі не можуть знайти одну дитину, яка потребує евакуації: її вміло переховують батьки

Фото: Громадське

У Донецькій області уже декілька місяців в прифронтовій Авдіївці не можуть знайти одну дитину, яка підлягає обов'язковій евакуації: її переховують батьки.

Про це повідомив керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в етері Громадського радіо.

"Офіційно у нас місті залишається одна дитина, ми не можемо її знайти уже декілька місяців точно. Останній місяць ми навіть батьків не бачимо, десь вони дуже сильно ховаються. Це вже наче шпигунські пристрасті, але, на жаль, знайти її не вдається поки", – розповів Барабаш.

Зі слів керівника військової адміністрації, дитину від евакуації переховують батьки, і на цей час невідомо, чи виїхали вони самостійно.

"Не можемо знайти ні ми, ні поліція, ні волонтери, які допомагають з евакуацією. Іноді вже думаємо "може вони виїхали самі", але жодного підтвердження, що дитина перебуває десь у більш безпечному місці, немає. Тому пошуки тривають", наголосив Барабаш.

Нагадаємо, станом на початку березня в Авдіївці Донецької області перебувало 7 дітей.

Потім голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що малечу примусово евакуюють з міста на лінії зіткнення.

Довідка

Нагадаємо, що в Україні ще минулого року ухвалили постанову щодо обов'язкової евакуації, яка була оголошена лише у Донецькій області.

Відтепер після ухвалення нової постанови, яка мала на меті розширити обов'язкову евакуацію з зони бойових дій, дітей можна вивозити з Бахмута.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: