fbpx
Сьогодні
08:57 02 Кві 2023

На Донеччині у Слов’янську прийняли рішення примусово евакуювати дітей з опікунських родин, – рішення комісії

У Слов'янську Донецької області міська комісія з питань захисту прав дитини ухвалила рішення примусово евакуювати дітей: опікунів, які відмовляються виїхати, позбавлять обов'язків.

Про це повідомила керівниця служби у справах дітей Слов'янської міської військової адміністрації Олена Соколова, цитує Суспільне, Cлов'янська міська військово-цивільна адміністрація.

Комісія ухвалила рішення, що опікуни із неповнолітніми мають виїхати за межі Донецької області у найкоротший термін.

У разі відмови їх позбавлять обов'язків опіки або піклування, а дітей евакують примусово. Рішення про позбавлення опікунських обов'язків приймається міською військовою адміністрацією.

"В Донецькій області обов'язкова евакуація затверджена постановою Кабінету Міністрів від 2 серпня 2022 року. Опікуни зобов'язані евакуюватись із дітьми за межі Донецької області до більш безпечних регіонів України.

Забезпечити безпеку дитині – це обов'язок опікунів і органів опіки.

Ми постійно звертаємось до родин, пояснюємо, що евакуація у нас безкоштовна, ми надаємо допомогу.

В грудні проводили засідання комісії і звертались до родин, давали їм місяць-два, потім нагадували постійно.

27 березня під час обстрілу Слов'янська був поранений неповнолітній. Тому ми знову вживаємо заходи і у більш суворій формі", зазначила очільниця служби у справах дітей

Соколова наголосила, що більшість опікунських родин, дитячих будинків сімейного типу виїхали з міста. Проте на цей час у Слов'янській громаді залишаються 23 родини, в яких виховуються 34 дитини-сироти та дитини, що позбавлені батьківського піклування.

"Ми діємо виключно згідно із повноваженнями. Але не хочемо вдаватися до таких заходів, адже більшість дітей живуть із рідними, наприклад, бабусею та дідусем, або в родини тітки та дядька.

Саме тому, ми знову намагаємось переконати ці родини виїхати туди, де діти будуть у більшій безпеці", – резюмувала керівниця служби у справах дітей.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: