fbpx
Сьогодні
Відео, фото 22:41 02 Чер 2023

На Центральному вокзалі Києва ЮНІСЕФ разом з "Укрзалізницею" відкрили найбільший дитячий простір: у чому рішення

Фото: ОПУ

У столиці на Центральному вокзалі Київ-Пасажирський ЮНІСЕФ разом з "Укрзалізницею" відкрили найбільший дитячий простір "Спільно".

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"Для батьків вокзал – це завжди метушня й напруження, а для дитини – очікування пригоди. Тут починається мандрівка. Останні місяці були дуже важкими для наших дітей, вокзали були місцем початку евакуації, тож хочеться, щоб вони знову стали відправною точкою добрих пригод і магнітом для повернення наших родин", – сказала перша леді Олена Зеленська.

Фото: Роман Романюк

Яке рішення?

У Києві на залізничному вокзалі Київ-Пасажирський відкрили  оновлену зону розваг для дітей.

Як це працює?

Дитячий простір пристосований для зручного перебування батьків із дітьми, тут є кабінки для грудного вигодовування, бібліотека. А ще – спортивно-ігрова зона, футбольний куточок і повноцінний музей науки із залізничними експонатами.

У заході та присвяченій йому дискусії взяли участь: перша леді України Олена Зеленська, віце-прем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Фото: ОПУ

Також на відкриття завітали зіркові гості, зокрема Олександр Педан.

Учасники обговорили важливість відновлення дитячо-юнацької інфраструктури. Дружина Президента відзначила необхідність таких перетворень на вокзалах.

Олександр Кубраков наголосив, що йдеться про комфорт і можливості не лише для дітей, а й для тисяч українських сімей, які хочуть повернутися додому.

Фото: ОПУ

Фото: Роман Романюк

Олена Зеленська акцентувала на важливості безбар'єрності не тільки в дитячих просторах, а й у всій країні.

"Особливо важливо, що цей простір – безбар'єрний, бо саме в такому дусі має відбудовуватися країна. Ми як суспільство й раніше мали різні потреби та різні перепони. Але після пережитого на війні і в дітей, і в дорослих потреб стане більше. І найперша з них – потреба у комфортному, безстресовому житті. Не лише вокзали – весь простір країни прагнемо зробити зручним і людино- й дитиноцентричним, щоб у наших дітей, які пережили стільки важких моментів, з'явилися нарешті моменти втіхи та радості", – зазначила перша леді.

Фото: Роман Романюк

Фото: Роман Романюк

Зі свого боку міністр освіти і науки України наголосив на важливості забезпечення комфортного та безбар'єрного середовища також і в освітніх процесах.

Фото: Роман Романюк

Нагадаємо, "Укрзалізниця" на власних потужностях налагодила випуск низки продукції, яку раніше закуповувала у сторонніх постачальників.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: