fbpx
Сьогодні
18:39 01 Чер 2023

Евакуація дітей: на підконтрольній Донеччині з семи населених пунктів примусово вивозять неповнолітніх

Відсьогодні, 1 червня, в семи населених пунктах Донецької області оголосили примусову евакуацію дітей. Мають на меті вивезти в супроводі одного з батьків або ж законного представника понад 230 дітей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначають, сьогодні, 1 червня, під головуванням віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

"Члени Коордштабу одностайно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов'язкової евакуації 239 дітей із 7 населених пунктів Донецької області, де безпекова ситуація залишається критичною", наголосили у відомстві.

У Мінінтеграції додали, що згідно з рішенням, примусова евакуація дітей буде проведена:

  • в місті Залізне,
  • селищах Нью-Йорк і Північне,
  • селах Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, Подільське.

За даними міністерства, евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені:

  • безкоштовним прихистком,
  • соціальними гарантіями,
  • гуманітарною допомогою,
  • психологічною підтримкою.

"Мінреінтеграції вкотре закликає не нехтувати своєю безпекою й особливо безпекою дітей і негайно евакуюватися до більш безпечних регіонів", – додали в міністерстві.

З питань евакуації з Донецької області можна звернутись до представників місцевої влади або ж за номером: (098) 890-33-18.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери на номер: (096) 078-84-33.

Що відомо про примусову евакуацію в зонах бойових дій

Як повідомляли, з початку квітня цього року в Україні вирішили примусово евакуйовувати дітей із 21 населеного пункту Донецької області, де безпекова ситуація залишається критичною.

У Донецькій області працює 5 евакуаційних екіпажів поліції "Білі янголи", які забезпечують безпечне вивезення дітей на броньованих автомобілях.

Однак попри намагання влади зберегти життя дітей та вивезти їх в безпечні регіони України, деякі батьки все ж відмовляються виїжджати з області та навіть переховують дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: