fbpx
Сьогодні
11:58 23 Тра 2023

На Сумщині оголосили евакуацію з прикордонних територій: ворог посилив обстріли

Фото ілюстративне

Через посилення обстрілів з боку росії влада Сумської області оголосила про евакуацію мешканців з прикордонних громад Охтирського району. Протягом 22 травня росіяни здійснили 12 обстрілів Сумської області, зафіксовано 80 вибухів.

Як пише Рубрика, про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація у Facebook

"Ворог значно підвищив вогневий вплив на територію окремих прикордонних громад Охтирського району. З метою недопущення загибелі людей в цих громадах здійснюються заходи щодо убезпечення жителів, в тому числі перевезення бажаючих в безпечні місця. Засобами транспорту ці громади забезпечені", – йдеться у повідомленні Сумської ОВА.

Також адміністрація повідомила, що протягом минулої доби росіяни здійснили 12 обстрілів Сумської області, зафіксовано 80 вибухів.

По Білопільській громаді ворог здійснив мінометні обстріли (12 вибухів) та обстріли з АГС (34 вибухи).

У Новослобідській громаді був ракетний обстріл (3 ракети).

По Великописарівській громаді росіяни гатили з артилерії (13 вибухів). Одна цивільна особа отримала осколкове поранення та доставлена до медичного закладу. Також обстрілом пошкоджено приватний будинок, автомобіль, господарчу споруду та паркан. Також був мінометний обстріл (9 вибухів).

У Миропільській громаді ворог здійснив скидання вибухового пристрою (ВОГ) за допомогою БпЛА (1 вибух).

У Юнаківській громаді здійснено артилерійський обстріл (8 вибухів).

В ОВА наголосили, що ситуація в області контрольована, та закликали мешканців зберігати спокій і користуватися тільки офіційними джерелами інформації.

Довідка

Нагадаємо, у  ніч на 23 травня українські повітряники ліквідували над Україною шість ворожих ударних БПЛА "Shahed-136/131", із них два було знищено над Миколаївською областю.

Також Рубрика повідомляла, що 19 травня, приблизно опівдні в Юнаківській громаді Сумської області внаслідок обстрілів російських військ загинули троє працівників ДСНС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: