fbpx
Сьогодні
12:46 02 Тра 2023

На Запоріжжі місто Оріхів зруйноване на 80%, проте вивезти всіх дітей вдалося, – міськрада

English version here

Фото: Головне управління ДСНС України у Запорізькій області

Російські загарбники продовжують обстрілювати місто Оріхів Запорізької області, та владі вдалося евакуювати всіх дітей: при чому 80% будинків населеного пункту зруйновані.

Про це розповіла заступниця Оріхівського міського голови Світлана Мандрич у коментарі проєкту Радіо Свобода "Новини Приазовʼя".

"З міста Оріхів вивезли всіх дітей. Наразі у нас немає дітей у місті. В селі Новопавлівка залишається ще 6 дітей, це дві сім'ї. Зараз з ними проводиться робота щодо необхідності евакуації", наголосила чиновниця.

Мандрич наголосила, що на цей час у громаді – це Оріхів і три не окупованих села Новопавлівка, Новоданилівка і Новоандріївка – залишилися близько 1 700 людей. Тільки у місті залишилося близько 1 400 людей.

Чиновниця додала, що нині найбільшою загрозою є керовані авіабомби, які армія рф щодня спрямовує на прифронтову неокуповану територію Запорізької області.

"Це дуже великі 500-кілограмові, 1500-кілограмові бомби, від яких дуже велика руйнівна сила. У місті майже 80% на сьогодні зруйновано або пошкоджено будинків і приватного сектора", підсумувала заступниця Оріхівського міського голови.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії постраждали 1428 дітей, а також отримали поранення різного ступеня тяжкості 953 неповнолітні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: