fbpx
Сьогодні
Відео 12:28 30 Тра 2023

В Україні з’явився новий завод із переробки ріпака: у чому рішення

Фото: скриншот із відео

В Україні побудували новий завод із переробки ріпака. Запустити нове підприємство мають намір вже з 1 червня цього року.

Як інформує Рубрика, про новину повідомив керуючий директор компанії "Віктор і К" Максим Король.

У чому проблема?

За підсумками 2020 року Україна посіла другу позицію в рейтингу найбільших експортерів ріпаку у світі, поступаючись лише Канаді.

Яке рішення?

В Україні з'явився новий завод із переробки ріпака. 

Як це працює?

"З першого червня плануємо запуск потужного і сучасного заводу з переробки ріпака. Все завдяки чіткому і злагодженому плану програми розвитку компанії", — зазначив Король.

На новому заводі збудували маслосховище та сучасний елеватор силосного типу. У межах цього проєкту започатковане сучасне виробництво з використанням найновіших інженерних технологій.

Відомо, що компанія реалізує продукцію під торговельною маркою "Королівський смак".

Виробляє та реалізує:

  • соняшникову олію,
  • майонез,
  • кетчуп та іншу продукцію томатної групи,
  • овочеві консерви.

Довідка

Ріпак — однорічна олійна рослина родини капустяні. Розрізняють 2 різновиди: ріпак ярий і ріпак озимий, який має основне значення. Насіння ріпаку містить 48 — 52 % олії, котру використовують у лакофарбовій, миловарній, харчовій та інших галузях промисловості. Макуху після пропарювання згодовують худобі.

Ріпак відомий ще за чотири тисячоліття до нашої ери. Одні дослідники вважають його батьківщиною Європу, зокрема її північно-західні прибережні райони (приморські землі Швеції, Нідерландів і Великої Британії), інші — Середземномор'я. На користь останнього побічно свідчить те, що культура ріпаку з найвіддаленіших часів була якнайбільше поширена в Азії, точніше — в Індії, куди вона, найімовірніше, проникла із Середземномор'я.

Нагадаємо, в Україні на солодкі газовані напої планують запровадити акцизний податок, а кошти з цього хочуть спрямувати на лікування захворювань та на здорове харчування у школі.

Також ми повідомляли, що на Рівненщині у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development збудують мінізавод для заморозки ягід.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: