fbpx
Сьогодні
08:31 30 Тра 2023

Уночі сили протиповітряної оборони "приземлили" 29 дронів-камікадзе з 31 у небі над Києвом та поблизу столиці

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

У ніч на 30 травня російська армія здійснила чергову безпілотну атаку дронами-камікадзе іранського виробництва, українська протиповітряна оборона знищила 29 із 31 запущеного окупантами "Шахеда".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram пресслужби командування Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, що вночі, 30 травня, українські Сили протиповітряної оборони приземлили над Києвом попередньо понад 20 російських безпілотників.

Падіння уламків спричинили пошкодження будівель та автомобілів у різних районах міста. У Голосіївському районі уламки впали на багатоповерхівку, внаслідок чого загинула людина, ще чотири – госпіталізовані.

У КМВА повідомили, що за останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади. Повітряна тривога тривала майже 3 години.

Як повідомляють у Повітряних силах, у ніч на 30 травня 2023 року з 23.30 по 4.30 російські окупаційні війська вкотре атакували Україну іранськими ударними безпілотниками "Shahed-136/131".

Загалом із півночі та півдня зафіксували пуски 31 дрона-камікадзе.

У пресслужбі зазначили, що сили та засоби Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищили 29 ударних БпЛА.

При цьому підкреслили, що майже всі дрони було уражено на підступах столиці та у небі Києва.

Відмітимо, що російські війська в ніч на 28 травня запустили по Україні 59 ударних дронів Shahed, 58 з них знищили Сили оборони.

Як писала Рубрика, сьогодні вранці, 30 травня, у столиці російської федерації пролунали вибухи і повідомляють про атаку безпілотників на місто. В москві працює ППО. З'являються дані про постраждалих та евакуйованих з пошкоджених будинків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: