fbpx
Сьогодні
Фото 08:00 30 Тра 2023

Росія атакувала столицю понад 20 БпЛА: падіння уламків спричинили руйнування та пожежі, є постраждалі й загиблий

English version here

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

У ніч на 30 травня, українські Сили протиповітряної оборони приземлили над Києвом попередньо понад 20 російських безпілотників. Падіння уламків спричинили пошкодження будівель та автомобілів у різних районах міста. У Голосіївському районі уламки впали на багатоповерхівку, внаслідок чого загинула людина, ще чотири – госпіталізовані.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм голови столиці Віталія Кличка та Телеграм керівника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

У КМВА повідомили, що за останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади. Повітряна тривога тривала майже 3 години.

При чому російська армія постійно змінює зброю для атаки. Спочатку була комбінована ракетно-дронова, а потім балістична, уночі агресор застосував виключно безпілотники.

"Ця крайня повітряна атака, 17-та від початку місяця, попередньо була здійснена виключно баражуючими боєприпасами "Shahed". Напад був масований, з різних напрямків, в кілька хвиль", зазначив очільник військової адміністрації.

Як наголосив Попко, за попередніми даними, у небі над столицею сили ППО були знищили понад 20 безпілотників ворога. 

За уточненою інформацією, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування у різних районах Києва.

"Ворог продовжує атакувати столицю. Цієї ночі вибухи пролунали у багатьох районах міста. Одна людина загинула", – інформує Кличко.

Що відомо на цей час про наслідки російської атаки

  • Голосіївський район: уламки впали на багатоповерховий житловий будинок, через що сталося займання на останніх двох поверхах. Рятувальники евакуювали понад 20 мешканців. Попередньо, 1 людина загинула, 3 травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.
Київ, обстріл

Фото: КМВА

Київ, обстріл

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Київ, обстріл

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Київ, обстріл

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

  • Печерський район: уламками пошкодило автомобілі.
Київ, обстріл

Фото: КМВА

Київ, обстріл

Фото: КМВА

  • Дарницький район: внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також сталося пошкодження припаркованих автомобілів.
Київ, обстріл

Фото: КМВА

Київ, обстріл

Фото: КМВА

  • Дніпровський район: палаючі уламки впали на зелену зону.
  • Подільський район: палаючі уламки впали на нежитлову забудову.
  • Святошинський район: уламки впали на територію одного із підприємств.

"На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби", підкреслив Попко.

Ворожі атаки столиці

Як відомо, окупанти влаштовують майже щоденні удари по Києву. Для цього вони використовують як ударні БПЛА "ШАхед", так і ракети. У Повітряних силах ЗСУ вважають, що росія змогла накопичити ресурси, то й активізувала нічні ракетні та дронові атаки на Україну.

Нагадаємо, що у ніч на 29 травня під час масштабної атаки всі повітряні цілі противника були збиті нашою ППО, а уламки знайшли в кількох районах Києва.

Як писала Рубрика, вдень, 29 травня, сталася ще одна атака. У Києві після оголошення повітряної тривоги пролунали вибухи. Працювала протиповітряна оборона.

У Генштабі ЗСУ заявили, що росія випустила по столиці 11 ракет з ОТРК "Іскандер", частина з них були балістичні. Сили ППО знищили всі цілі, а уламки ракет впали у кількох районах міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: