fbpx
Сьогодні
14:16 28 Тра 2023

У Повітряних силах пояснили, у чому підступність атаки дронів-камікадзе

Уламок збитого над Одесою дрона. Фото: ОК "Південь" у Facebook

Російські загарбники керують дронами-камікадзе через супутник, тому повітряна тривога через загрозу іранських "Шахедів" може тривати довго, оскільки ці БПЛА намагаються ввести в оману українську ППО.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в ефірі телеканалу "Еспресо".

Нагадаємо, що через рекордну атаку окупанта "Шахедами" тривала масштабна і довга тривога фактично по всій території України в ніч на 28 травня. Ігнат роз'яснив підступність атаки дронами-камікадзе.

"Летіли з півдня та півночі (зазвичай ці напрямки ворог використовує для завдання ударів "Шахедами"). Далі вони летять групами, партіями розлітаються по різних напрямках, в кожного дрона свій маршрут, кожен БПЛА має GPS-навігацію, керується через супутник, таким чином він може літати навіть по колу, і за певний час завдати удару.

Противник намагається заплутати, ввести в оману нашу протиповітряну оборону, використовує рельєф місцевості, щоби зникати з радарів.

І дрони-камікадзе, такі як Shahed, і крилаті ракети створені для того, щоб долати систему протиповітряної оборони.

Але, як бачимо, українська ППО сильнішає з кожним днем. Хотілося б більше мати засобів, щоб отримувати стопроцентний результат. І з цим краще може впоратись, мабуть, літак F-16, який ми так довго чекаємо", зазначив полковник.

Як наголосив Ігнат, в нічний час доби на цей час найефективніший засіб проти іранських дронівзенітні керовані ракети, які мають велику зону ураження, порівняно з малим ППО.

Використовується також авіація. Звісно, ідеально було б знищувати "Шахеди" менш витратними силами мобільних вогневих груп, пояснює речник Повітряних сил.

Проте в нічний час ефективність їхньої роботи, на жаль, не є великою, додав речник Повітряних сил.

"Хоча цієї ночі, частину дронів вдалося знищити і цим групам", додав офіцер.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 28 травня, окупаційні війська завдали масованого удару безпілотними літальними апаратами по столиці: наслідок чого від уламків збитих ППО дронів виникли дві пожежі, є руйнування, є загиблий.

У столиці повітряна тривога тривала понад 5 годин. Йшла напружена робота Протиповітряної оборони, кияни не спали від постійних вибухів протягом кількох годин.

У КМВА повідомили, що вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників.

Як писала Рубрика, у ніч на 28 травня окупаційна армія завдала наймасованішого удару іранськими дронами-камікадзе по Україні, випустивши 54 баражуючі боєприпаси, протиповітряна оборона знищила 52 із них.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: