fbpx
Сьогодні
Фото 08:00 28 Тра 2023

Ворог здійснив масштабну безпілотну атаку на Київ: лунали вибухи, від уламків БпЛА виникли кілька пожеж

Фото: КМВА

28 травня, окупаційні війська завдали масованого удару безпілотними літальними апаратами по столиці: наслідок чого від уламків збитих ППО дронів виникли дві пожежі, є руйнування, загинула одна особа.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм очільника міста Віталія Кличка, КМВА.

Зазначимо, що повітряну тривогу по Києву оголосили о 01:05. І вже приблизно через годину у місті пролунали перші вибухи. Загалом повітряна тривога тривала понад 5 годин.

Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

Як повідомляють у КМВА, за попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва протиповітряна оборона столиці знищила понад 40 безпілотників рашистів.

Міський голова повідомив про падіння уламків безпілотників у кількох районах столиці.

Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

Солом'янський район

  • Внаслідок падіння уламків безпілотника біля приміщення автозаправки госпіталізували жінку 35 років, загинув 41-річний чоловік.
Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

Святошинський район

  • Спрацювала протиповітряна оборона.

Печерський район

  • Через уламки виникла пожежа на даху 9-поверхового будинку.
Київ, обстріл

Фото: КМВА

Київ, обстріл

Фото: КМВА

Голосіївський район

  • Як повідомила Київська міська військова адміністрація, внаслідок падіння уламків виникло  займання даху торгово-розважального центру та пожежа на території будівництва. Інформацію щодо постраждалих уточнюють.
Київ, обстріл

Фото: Reuters

Пізніше Кличко також додав, що через падіння уламків дрона горить дах будівлі триповерхового складського приміщення.

О 04:45 Кличко повідомив, що у Голосіївському районі локалізують пожежу на площі 700 м кв. Є руйнування будівельних конструкцій на загальній площі 1000 м кв. Рятувальники працюють із залученням найновіших засобів і технологій.

О 05:19 Кличко повідомив, що пожежу в Голосіївському районі було локалізовано.

О 04:36 у КМВА уточнили, що за їхніми попередніми даними, пошкодження 7-поверхової нежитлової будівлі були саме в Голосіївському районі. Унаслідок падіння уламків постраждала людина, у неї травми нижніх кінцівок, також є загиблий. Інформацію уточнюють.

Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

"АЗС — не підтвердилося. Попередньо йдеться про будинок, який безпосередньо примикає до території АЗС. Щодо ситуації з районами Голосіївський чи Солом'янський, ймовірно може бути повʼязано з тим, що адреса знаходиться на межі перетину двох районів", наголосили у повідомленні.

Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

О 02:39, тобто через понад пів години після перших вибухів, міський голова написав, що сили ППО знищили вже понад 20 безпілотників, що рухалися на Київ. Водночас він попередив про нову хвилю дронів, яка йшла на столицю.

О третій ночі у місті знову пролунали вибухи, спрацювала ППО.

Оболонський район

  • О 04:11 Кличко написав, що над Оболонським районом сили протиповітряної оборони збили ворожу ціль.

Дарницький район

  • О 04:50 у КМВА повідомили, що у Дарницькому районі внаслідок влучання уламків, в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері. Інформацію щодо постраждалих уточнюють.
Київ, обстріл шахедами

Фото: Reuters

Довідка

25 травня росія атакувала Україну також дронами-камікадзе. Окупанти випустили 36 "Шахедів", сили ППО збили всі ворожі безпілотники.

За даними Повітряних сил, росіяни хотіли атакувати західні області, саме там збили найбільше дронів. Проте ворог намагався вдарити також і по Києву. У зоні відповідальності повітряного командування "Центр" збили близько 10 безпілотників.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: