fbpx
Сьогодні
14:40 27 Тра 2023

Столична ДТП на блокпосту: у судді відібрали біологічні зразки примусово

Фото: Прокуратура

Біологічні зразки довелося взяти у судді, який на блокпосту в столиці збив на смерть військовослужбовця Нацгвардії, примусово. Їх результати будуть надані найближчим часом.

Про це пише Рубрика,посилаючись на Facebook речниці Київської міської прокуратури Надії Максимець.

Як зазначила представниця прокуратури, довелося подавати клопотання до суду та примусово брати біологічні зразки. Оскільки суддя Тандир, який скоїв ДТП, добровільно робити їх відмовився.

"Вчора за клопотанням прокуратури у судді примусово відібрали біологічні зразки. Наразі вони направлені експертам для дослідження. Результати мають надійти найближчим часом", – написала вона.

Що трапилося на блокпосту в Києві

У ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці.

Слідство у справі здійснюватиме Державне бюро розслідувань за процесуального керівнитва Київської міської прокуратури. ДБР повідомило, що суддя відмовився від проходження огляду на місці. Його доставили в лікарню з метою виявлення стану сп'яніння.

Як повідомило "Суспільному" джерело у Нацгвардії, суддя на "Лексусі" врізався у військового, коли той вийшов на дорогу встановити інженерні загородження. Суддя був п'яний, а в його авто валялися порожні пляшки з-під алкоголю.

За даними правоохоронців, Тандир мав візуальні клінічні ознаки сп'яніння.

Згодом Тандиру оголосили підозру (йому загрожує до 10 років ув'язнення), а суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків.

Пізніше Рубрика писала, що голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру оголошено підозру у скоєнні смертельної ДТП у Києві в стані алкогольного сп'яніння.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: