fbpx
Сьогодні
14:33 24 Тра 2023

Головнокомандувач Німеччини впевнений, що ФРН може підтримати "коаліцію винищувачів" для України

English version here

Федеративна Республіка Німеччина може приєднатися до "коаліції винищувачів" для України, попри те, що в бундесверу немає літаків F-16, які просить Київ.

Про це Головнокомандувач ВПС Німеччини Інго Герхартц заявив в інтерв'ю Tagesspiegel, повідомляє ЄП.

"Країни, які не мають F-16, можуть надати тут підтримку скоріше на периферії, наприклад, інфраструктурою або навчанням", зазначив Герхартц.

Як наголосив Головнокомандувач, озброєння німецького винищувача Eurofighter, зокрема, без проблем може бути передано для використання на F-16.

Герхартц додав, що рішення про можливу участь Німеччини у "коаліції винищувачів" та про її обсяг, залежить від політиків.

"Багато країн буквально недавно зняли з експлуатації свої літаки і могли б своєчасно поставити їх Україні", – сказав Герхартц.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна розглядає варіанти підтримки коаліції країн, які планують навчати українських пілотів управлінню винищувачами F-16. Проте, з його слів, можливий внесок Берліна може бути незначним.

Довідка

Як писала Рубрика, публічно США довгий час стверджували, що винищувачі не є першочерговим пріоритетом. А також говорили про те, що надання літаків швидко вичерпають наявні кошти на допомогу Україні замість більш важливих видів озброєнь, таких як танки Abrams і ЗРК Patriot.

А вже напередодні Державний департамент заявив, що Сполучені Штати вважають пріоритетним забезпечення України винищувачами F-16 і працюватимуть для здійснення цієї мети в найближчі місяці.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До коаліції вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Також Білий дім підтвердив, що в подальші місяці США і союзники обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні винищувачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: