fbpx
Сьогодні
Фото 16:23 22 Тра 2023

Військові ЗСУ сьогодні "приземлили" ворожий гелікоптер Мі-24: вчора знищили винищувач Су-35

Фото : GettyImagеs

Українські захисники збили російський гелікоптер Мі-24 пострілом з ПЗРК "Ігла" у Донецькій області сьогодні, 22 травня, та підтвердили знищення багатоцільового винищувача четвертого покоління Су-35, який  "негативно злетів" на Херсонщині  увечері 21 травня.

Про це пише Рубрика з посиланням на Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України та на Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

"Сьогодні силами та засобами Королівської бригади, був ліквідований ворожий ударний вертоліт Мі-24", – сказано в повідомленні Сухопутних військ ЗС України.

За даними військових, літак противника намагався здійснити вогневе ураження селища Нью Йорк, У Донецькій області. Мі-24 вдалось збити влучним пострілом з ПЗРК "Ігла" стрільцем-зенітником зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 24 ОМБр імені короля Данила.

Повітряне судно впало на території підконтрольній ворогу поблизу тимчасово окупованої Горлівки.

російський гелікоптер Мі-24

Гелікоптер Мі-24 – це радянський ударний гелікоптер підтримки піхоти. Він став одним із символів Війни в Афганістані. Повітряне судно перебуває на озброєнні низки країн, зокрема й України.

Він був першим радянським гелікоптером, розробленим для забезпечення вогневої підтримки сухопутних військ і запущеним у серійне виробництво. Серія ударних гелікоптерів Мі-24 налічує понад 20 модифікацій. Його виробництво тривало до 1989 року, і було виготовлено 2570 вертольотів Мі-24 всіх модифікацій.

"Ще мінус один ворожий літак! Наприкінці доби 21 травня в територіальних водах України на Херсонщині "отрицательного взлета" зазнав російський винищувач Су-35!", – повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що обставини "утилізації" російського літака уточнюються.

Довідка

Раніше начальник пресслужби Сил оборони Херсона Дмитро Плетенчук повідомив, що Сили протиповітряної оборони України ввечері 21 травня збили російський винищувач Су-35, але згодом він видалив із соцмережі цей пост.

Раніше Рубрика повідомляла, що 13 травня на території Брянської області могли впасти одразу два вертольоти – у Клинцях і в Стародубі. Окрім цього, розбився ще надзвуковий винищувач-бомбардувальник Су-34.

Також  12 травня у Криму розбився ударний гелікоптер рф, пілоти загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: