fbpx
Сьогодні
20:35 20 Тра 2023

Президентка Грузії закликала бойкотувати авіакомпанію, яка почала літати до москви

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі оголосила, що буде бойкотувати авіакомпанію Georgian Airways, яка із суботи почала здійснювати прямі рейси до москви.

Про це, як повідомляє  Interpressnews, вона заявила в екстреному зверненні в суботу.

За словами Зурабішвілі, Georgian Airways – це компанія, яка "користається з цієї держави, аби розбагатіти", й так було "за всіх урядів".

"Тепер вона користається з нової реальності, яка є неприйнятною для дуже великої частини населення. Я утримаюсь від використання борта доти, доки він перебуває в руках Georgian Airways, аби не збагачувати компанію", – заявила президентка Грузії.

Вона закликала інших грузинів долучитись до бойкоту авіакомпанії.

Довідка

Напередодні Грузія видала перший дозвіл авіакомпанії з рф "Азимут" на прямі авіарейси.

10 травня президент рф владімір путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Представники офіційного Тбілісі привітали рішення москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території росії і в яких виникали складнощі з приїздом на батьківщину.

росія призупинила польоти до Грузії у 2019 році після подій, відомих як "ніч Гаврилова".

Державний департамент Сполучених Штатів Америки раніше попередив Тбілісі про санкції у разі відновлення прямого авіасполучення з росією.

Останніми місяцями від представників рф неодноразово лунали заяви про можливість відновлення прямих авіарейсів із Грузією. У правлячій партії Грузії схвально реагували на такі сигнали, а опозиція жорстко критикувала потенційне відновлення рейсів у час, коли світ, навпаки, обмежує контакти і співпрацю з москвою через агресивну війну проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: