fbpx
Сьогодні
18:37 12 Тра 2023

У Криму розбився ударний гелікоптер рф, пілоти загинули

Сьогодні, 12 травня, в Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму розбився російський ударний гелікоптер Мі-28. Обидва пілоти загинули.

Про це повідомило Міністерство оборони росії, передає видання "РИА Новости".

За даними міністерства, аварія сталася під час виконання планового навчально-тренувального польоту. Гелікоптер був без боєкомплекту, а руйнувань на землі немає, запевняє російська влада. За попередньою інформацією, причиною падіння є відмова техніки.

Місцеві Telegram-канали уточнюють, що подія трапилася в Джанкойському районі в селі Світле близько 15:42 за місцевим часом. У мережі публікують знімок, імовірно, місця падіння Мі-28.

За попередньою причиною, окупанти розбилися через техніку, бо вона відмовила.

Для з'ясування обставин туди скерована комісія Головного командування ВКС рф.

у Криму розбився гелікоптер рф

Фото: російські Telegram-канали

Довідка

Це не перший випадок. З початку повномасштабного вторгнення російська авіація вже декілька разів потрапляла в аварії у тилових районах. У жовтні 2022 року літак Су-34 упав просто на багатоповерхівку в Єйську, внаслідок чого зайнялися кілька її поверхів, постраждало щонайменше 15 квартир. Літак Су-34, ймовірно, мав на борту боєкомплект — після падіння на місці інциденту чули вибухи. Льотчики катапультувалися.

Потім вогонь перекинувся на житлову дев'ятиповерхівку. В рф підтвердили смерть 15 людей унаслідок падіння літака, 25 людей постраждали. Згодом росіяни причиною аварії назвали потрапляння птахів до двигуна.

російські ЗМІ підрахували, що авіакатастрофа в Єйську стала щонайменше десятою небойовою втратою в російській військовій авіації за час активної війни рф проти України.

Проте і це ще було не все. Через тиждень в Іркутську військовий літак Су-30 упав на приватний двоповерховий будинок, після чого там виникла пожежа. Серед цивільних жертв не було, але обидва пілоти загинули.

А в лютому у Бєлгородській області під час повернення на аеродром упав російський літак-штурмовик Су-25, який повертався з виконання бойового завдання. Його пілот катапультувався, але загинув.

Крім того, у січні в Москві впав урядовий вертоліт Мі-8 авіаційного підрозділу спеціального призначення «росія», який підпорядковується управлінню справами президента рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: