fbpx
Сьогодні
Відео 19:32 21 Тра 2023

Зеленський і прем'єр Японії домовилися про проведення спільної конференції з відновлення України

English version here

Фото: посольство Японії в Україні

Україна і Японія мають намір провести спільну конференцію з відновлення України – про це домовилися у кулуарах саміту "Великої сімки" президент Володимир Зеленський і японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення президента у Twitter.

"Домовилися про проведення українсько-японської конференції з відновлення України та залучення до цього процесу приватного бізнесу. Розраховую і на підтримку з боку Японії щодо проведення глобального саміту з реалізації української формули миру", – заявив Зеленський.

Він разом із прем'єром Японії також обговорили подальші кроки з підтримки України, зокрема, що стосується посилення матеріально-технічних можливостей сил оборони України та розмінування територій.

Крім цього Зеленський розповів Фуміо про ситуацію на фронті і заявив про важливість японських санкцій щодо рф.

Крім того, сторони обговорили можливість японських інвестицій у галузях виробництва водню, літієвих акумуляторів, автомобілів, енергетичного обладнання, а також у будівництво шляхопроводів і залізничної інфраструктури.

"Вдячний Японії за пакет фінансової допомоги на суму 7,6 млрд доларів, який будо виділено раніше, а також за рішення прийняти на лікування поранених українських військовослужбовців та за 100 додаткових вантажних автомобілів", – заявив Зеленський.

Довідка

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: